Βιογραφικό

Mobirise

Κατερίνα Κατσιμπάρδη

2001

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ

Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Pecs, Ουγγαρίας (Medical
University of Pecs, Hungary). Βαθμός: Άριστα.

2002

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, Νομαρχία Αθηνών.

2002-2004

ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορχομενού και το Γ.Ν. Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

2010

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

Διδακτορική Διατριβή με θέμα: «Συσχέτιση της αναδιάταξης της βαριάς
αλυσίδας της ανοσοσφαιρίνης και των χρωμοσωμικών ανωμαλιών με την πορεία της νόσου και αξιολόγησή τους ως θεραπευτικών στόχων στην οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία της παιδικής ηλικίας».  Εκπονήθηκε στη Μονάδα Αιματολογίας Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και το Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία». Βαθμός: Άριστα. 

2008-2012

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ειδικευόμενη Παιδιατρικής, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου
Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

2010-2012

ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια «Μελέτη του παιδικού καρκίνου», στη Μονάδα Αιματολογίας - Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

2012

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Eκπαίδευση στην κλινική στο Sophia Children’s Hospital και στο Ερευνητικό Κέντρο Εrasmus MC, Rotterdam, The Netherlands, στα τμήματα Pediatric Hematology Oncology και Immunology.

2013-2015

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Επικουρική Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, Πανεπιστημιακή Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα, Α’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία».

2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Απόκτηση τίτλου Πανεπιστημιακού Γνωστικού Αντικειμένου στην Παιδιατρική Αιματολογία Ογκολογία από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

2016-ΣΗΜΕΡΑ

ΚΛΙΝΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ακαδημαϊκός Υπότροφος στην Παιδιατρική- Αιματολογία Ογκολογία με πλήρες κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο. Πανεπιστημιακή Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα, Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ-Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ», στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

2020

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ/ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΗΓΟΥ

Επιμέλεια συγγραφής, συντονισμός της επιστημονικής ομάδας και συγγραφή του ΟΔΗΓΟΥ «Ο Καρκίνος της παιδικής ηλικίας από το Α έως το Ω», που εκδόθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας. 

2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Επιστημονική επιμέλεια των συναντήσεων γονέων επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική ηλικία, που διοργανώνεται από το 2021 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Mobirise

Η Δρ. Κατερίνα Κατσιμπάρδη 

είναι μέλος:

@  της ελληνικής ομάδας απώτερων συνεπειών (ΟμΑΣ) παιδιών με ιστορικό νεοπλασματικού νοσήματος, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας. Υπεύθυνη θεμάτων: γονιμότητας-αναπαραγωγής, ενδοκρινολογικών διαταραχών, νεφροτοξικότητας και ωτοτοξικότητας 
@ της ελληνικής ομάδας για την Οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία της παιδικής ηλικίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).  
@ της ελληνικής επιτροπής συνεργασίας ΕΕΠΑΟ και ΕΟΠΕ για τους  έφηβους και νεαρούς ενήλικες. 
@ της ευρωπαϊκής ομάδας PANCARE, Pan European Network for care of survivors after childhood and adolescent cancer.
@ της ευρωπαϊκής ομάδας γενετικής προδιάθεσης σε καρκίνο (SIOPE Host Genome Working Group).
της ευρωπαϊκής ομάδας μεταγενέστερων επιπλοκών σε παιδιατρικούς ασθενείς με ιστορικό νευροβλαστώματος, Quality of Life – Long Term Outcome Committee (QoL-LTO Committee TCC – SIOPEN).
@ Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και έχει ενεργό συμμετοχή στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).